Kako Zaraditi Na Youtube 2023
Zaradite online

Kako Zaraditi Na Youtube RS-2023

Rate this post

Kako Zaraditi Na Youtube je video servis koji omogućava korisnicima da objave, gledaju i deljenje video zapisa. YouTube je osnovan 2004. godine i od tada se razvio u jednu od najvećih video platformi na svetu. Danas, YouTube ima preko 2 milijarde mesečnih aktivnih korisnika i preko milijardu sati video sadržaja se gleda na YouTube-u svaki dan.

YouTube je dostupan na internetu i na mobilnim uređajima i omogućava korisnicima da pristupe raznolikom sadržaju, uključujući muziku, filmove, emisije, obrazovni sadržaj i mnoge druge vrste video zapisa. Korisnici mogu da pretražuju YouTube i da pronađu sadržaj po ključnim rečima ili da se pretplate na kanale koji su im zanimljivi i da dobijaju obaveštenja o novim video zapisima kada se objave.

YouTube takođe omogućava korisnicima da stvore svoje kanale i da objavljuju svoje video zapise. Mnogi ljudi zarađuju novac putem YouTubea tako što objavljuju video zapise i privlače velike publike. YouTube takođe nudi alate za oglašavanje i sponzorstva koji omogućavaju korisnicima da zarade novac od oglašivača i sponzora.

Kako Zaraditi Na Youtube Postoje nekoliko načina da zaradite novac putem YouTubea:

 1. Oglašavanje: Možete dobiti novac od oglašivača koji žele da se njihovi oglasi emituju tokom vaših videa. Možete koristiti Google AdSense da biste dobili oglase za vaše video zapise.
 2. Sponzorstva: Možete dobiti novac od brendova koji žele da vas sponzoriraju i da promovišu svoje proizvode u vašim video zapisima.
 3. Prodaja proizvoda: Ako imate sopstvenu liniju proizvoda ili ako želite da promovišete proizvode drugih brendova, možete koristiti svoj YouTube kanal da biste prodali proizvode svojim gledaocima.
 4. Donacije: Ako imate zajednicu koja vam se divi i želi da podrži vaš rad, možete primati donacije od vaših obožavalaca putem platformi kao što su PayPal ili Patreon.
 5. Super Chat i Super Stickeri: Ako imate veliku zajednicu koja se pridružuje vašim živim emitovanjima, možete zaraditi novac koristeći Super Chat i Super Sticker opcije koje vam omogućavaju da primite donacije od vaših obožavalaca tokom emitovanja.

Mnogi YouTuberi koriste kombinaciju ovih metoda da bi zaradili novac putem YouTubea. Važno je da se fokusirate na stvaranje kvalitetnog sadržaja i razvijanje velike i lojalne publike. To će vam pomoći da privučete oglašivače i sponzore i da ostvarite uspeh na ovom platformi.

1.Oglašavanje

Oglašavanje je jedan od načina da zaradite novac putem YouTubea. Možete dobiti oglase za vaše video zapise koristeći Google AdSense. AdSense je program od strane Google-a koji omogućava YouTube kanalima i drugim sajtovima da zarade novac od oglašivača koji žele da emituju svoje oglase na tim sajtovima.

Kako bi se vaši video zapisi pojavili sa oglasima, oglašivači plaćaju Google-u za svaki pregled oglasa ili za svaki put kada neko klikne na oglas. Google onda deli ovaj novac sa vama, kao vlasnikom kanala, na osnovu procenata koji su dogovoreni ugovorom.

Da biste koristili AdSense, morate se prvo prijaviti za program i odobriti Google-ove uslove korišćenja. Potom ćete morati da postavite AdSense kod na vaš YouTube kanal i da počnete da prikazujete oglase tokom svojih video zapisa. Google će vam isplaćivati novac kada dostignete određenu sumu, obično između 100 i 200 dolara.

Oglašavanje je jedan od načina da zaradite novac putem YouTubea, ali važno je da imate veliku i aktivnu publiku da biste mogli da privučete oglašivače i da ostvarite uspeh na ovom polju.

2.Sponzorstva

Sponzorstva su drugi način da zaradite novac putem YouTubea. Sponzorstva su dogovori između YouTubera i brendova ili proizvoda koji žele da se promovišu u videima YouTubera.

Postoji nekoliko načina na koje YouTuberi mogu dobiti sponzorstva:

 1. Direktno kontaktiranje brendova: Možete direktno kontaktirati brendove i ponuditi im da promovišu svoje proizvode u vašim video zapisima. Možete im ponuditi plan sponzorstva i cenu za promociju.
 2. Koristeći agencije za sponzorstva: Postoji mnogo agencija koje povezuju YouTubere i brendove za sponzorstva. Možete se prijaviti za jednu od ovih agencija i pokušati da dobijete sponzorstva putem njih.
 3. Koristeći platforme za sponzorstva: Postoji mnogo platformi na internetu koje povezuju YouTubere i brendove za sponzorstva, kao što su Famebit, Grapevine i SponsoredLinx. Možete se prijaviti na jednu od ovih platformi i pokušati da dobijete sponzorstva putem njih.

Sponzorstva su dobar način da zaradite novac putem YouTubea, ali važno je da imate veliku i aktivnu publiku da biste privukli pažnju brendova i da im se obratite za sponzorstvo. Takođe je važno da se fokusirate na stvaranje kvalitetnog sadržaja i da se trudite da budete autentični i iskreni u vašim video zapisima. To će vam pomoći da privučete sponzore i da ostvarite uspeh na ovom polju.

3.Prodaja proizvoda

Prodaja proizvoda je još jedan način da zaradite novac putem YouTubea. Ako imate sopstvenu liniju proizvoda ili ako želite da promovišete proizvode drugih brendova, možete koristiti svoj YouTube kanal da biste ih prodali svojim gledaocima.

Postoji nekoliko načina na koje možete prodati proizvode putem YouTubea:

 1. Koristeći veze u opisu videa: Možete staviti veze u opis svakog videa koje vode do mesta gde se vaši proizvodi prodaju. To može biti vaša web stranica ili web stranica prodavca koji prodaje vaše proizvode.
 2. Koristeći YouTube kartice: YouTube kartice su alati koji vam omogućavaju da stavite veze u vaše video zapise koje vode do mesta gde se vaši proizvodi prodaju. Možete ih koristiti da biste povezali sa svojom web stranicom ili sa web stranicom prodavca.
 3. Koristeći žive prodaje: Ako imate veliku zajednicu koja se pridružuje vašim živim emitovanjima, možete koristiti te prilike da promovišete svoje proizvode direktno svojim gledaocima. Možete im pokazati proizvode i odgovarati na pitanja o njima tokom emitovanja.

Prodaja proizvoda je dobar način da zaradite novac putem YouTubea, ali važno je da imate veliku i aktivnu publiku koja će biti zainteresovana za kupovinu vaših proizvoda. Takođe je važno da se trudite da stvarate kvalitetan sadržaj i da budete autentični i iskreni u vašim video zapisima, jer će to pomoći da privučete gledaoce i da im pružite poverenje.

4.Donacije

Donacije su način da zaradite novac putem YouTubea od vaše publike. Ako imate zajednicu koja vam se divi i želi da podrži vaš rad, možete primati donacije od vaših obožavalaca putem platformi kao što su PayPal ili Patreon.

PayPal je online platforma za plaćanje koja vam omogućava da primite donacije od vaših obožavalaca preko interneta. Možete postaviti PayPal dugme za donacije na svoj YouTube kanal ili na svoju web stranicu i obožavalci će moći da vam pošalju novac preko PayPal-a.

Patreon je platforma koja vam omogućava da primite mesečne donacije od vaših obožavalaca. Možete postaviti različite nivoe donacija i ponuditi različite nagrade za različite nivoe donacija. Na primer, možete ponuditi ekskluzivne video zapise ili druge sadržaje samo za one obožavalce koji su spremni da daju više novca.

Donacije su dobar način da zaradite novac putem YouTubea, ali važno je da imate veliku i lojalnu publiku koja će biti spremna da vam pošalje donacije. Možete pokušati da privučete donacije tako što ćete stvarati kvalitetan sadržaj i tako što ćete biti autentični i iskreni u vašim video zapisima. Možete takođe pokušati da stvorite povezanost sa vašom publikom i da im pružite nešto za šta će biti spremni da daju novac.

5.Super Chat i Super Stickeri

Super Chat i Super Stickeri su alati koji vam omogućavaju da zaradite novac putem YouTubea tokom živih emitovanja. Ako imate veliku zajednicu koja se pridružuje vašim živim emitovanjima, možete koristiti Super Chat i Super Sticker opcije da biste primili donacije od vaših obožavalaca tokom emitovanja.

Super Chat je opcija koja vam omogućava da primite novac od vaših obožavalaca tokom živih emitovanja. Kada obožavalac šalje poruku putem Super Chat-a, ona se pojavljuje ispred ostalih poruka u chatu i ostaje tamo nekoliko minuta. Obožavalac plaća za Super Chat poruku i ta novčana sredstva idu vama.

Super Stickeri su digitalne nalepnice koje obožavalci mogu kupiti i poslati vama tokom živih emitovanja. Obožavalac plaća za Super Sticker i ta novčana sredstva idu vama.

Super Chat i Super Stickeri su dobar način da zaradite novac putem YouTubea tokom živih emitovanja, ali važno je da imate veliku i aktivnu publiku koja će biti spremna da vam pošalje donacije putem ovih opcija. Možete pokušati da privučete donacije tako što ćete stvarati zanimljiv i interaktivan sadržaj tokom živih emitovanja i tako što ćete biti autentični i iskreni u vašem pristupu publikama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *